Frukt

Frukt som er merket med Cevita er spesiell fordi vi stiller så strenge krav til den. Frukten skal komme fra de beste produsentene verden over, og være av ypperste kvalitet.

Cevita

Appelsiner

Cevita er folkets favorittappelsiner av mange gode grunner. Skal appelsiner få Cevita-merket på, må de ha perfekt balanse mellom sødme og syrlighet, riktig juiceinnhold, riktig størrelse og være lette å skrelle. Vi henter dem fra plantasjer med perfekt jordsmonn og solforhold, og fra leverandører vi kjenner personlig. Fra desember til påske er det toppsesong i Spania. Deretter reiser vi videre til Marokko, Sør Afrika, Chile og Australia og plukker våre favorittsorter som blant annet heter Navelinas, Navel, Navel Late, Lane Late, Semi og Navel Powell.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 157 kJ
Energi kcal 37 kcal
Fett 0,1 g
Hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 7,2 g
Hvorav sukkerarter 7,2 g
Kostfiber 1,8 g
Protein 0,9 g
Salt 0 g
Vitamin C 51 mg

Cevita

Klementiner

Hvorfor har alle Cevita klementiner så god kvalitet? Noe handler om smaken. Vi har bestemt nøyaktig hvor søte og saftige de skal være. De må også være så godt som steinfrie og lette å skrelle. Vi leter etter dem verden rundt, året rundt. Clemenules, Orri, Clemengold og Nadorcott er sorter vi liker spesielt godt. De finner vi i Spania, Israel, Marokko i vinterhalvåret og fra Sør-Afrika der de er på sitt beste når det er sommer i Norge. Sorten Orri er også en Cevita-favoritt med nydelig balanse mellom søthet og syrlighet, og en anelse ananas i smaken.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 190 kJ
Energi kcal 45 kcal
Fett 0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 9,2 g
Hvorav sukkerarter 9,2 g
Kostfiber 1,7 g
Protein 0,8 g
Salt 0 g
Vitamin C 49 mg

Cevita

Rød Grapefrukt

Grapefrukten hører til blant de bitre sitrusfruktene. Våre røde Cevita-grapefrukter er valgt ut fordi de i tillegg er søte. Cevita rød grapefrukt hentes fra Israel og Florida, USA. Sortene heter Sunrise og Ruby Red. Disse er begge særdeles friske, aromatiske og lett bitre grapefrukter med en uimotståelig rødfarge i fruktkjøttet. Graden av søthet kan variere noe i løpet av sesongen.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 142 kJ
Energi kcal 33 kcal
Fett 0,1 g
Hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 7 g
Hvorav sukkerarter 7 g
Kostfiber 1,1 g
Protein 0,6 g
Salt 0 g
Vitamin C 34 mg

Cevita

Sitron

Sitronen er kjent for å være sur, men likevel svært så medgjørlig på kjøkkenet. Og den er ved siden av salt og pepper den beste smakstilsetningen som finnes. Vi leter verden rundt, året rundt, etter de beste sortene slik at du får sitroner av høy kvalitet. Cevita-sitronen er valgt ut på grunn av sin fantastiske aroma. En aroma vi har funnet i sortene Interdonato, Primafiori, Verna og Eureka.

Cevita

Ambrosia-eple

Hvorfor finnes det bare ett eple som kvalifiserer til Cevita-merket? Jo, fordi dette eplet sannsynligvis er verdens beste eple. Cevitas Ambrosia-eple er et særdeles sprøtt, søtt og saftig eple en fantastisk aroma. Det knasende sprø fruktkjøttet holder seg hvitt og vakkert lenge etter oppskjæring og er derfor perfekt i fruktsalater, på frukt-eller ostefat og i matpakka. Ambrosia dyrkes i vakre omgivelser i vindistriktet Piemonte og i alpeområdet Val de Venosta nord i Italia. I sommermånedene hentes Ambrosia fra Chile.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 208 kJ
Energi kcal 49 kcal
Fett 0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 10,6 g
Hvorav sukkerarter 10,6 g
Kostfiber 2 g
Protein 0,3 g
Salt 0 g
Fosfor (P) 107 mg

CEVITA

Mango

Mango er en av de mest spiste fruktene i verden. Og lanseringen av en mango med Cevita-kvalitet, vil garantert bidra til at vi spiser enda mer av denne fantastiske frukten også her til lands. Du kan kjenne igjen en mango som er Cevita-merket på at den er stor, søt, spisemoden – og på at fruktkjøttet ikke inneholder en eneste fibertråd. For å oppnå denne kvaliteten, handler det ikke bare om å finne riktig mangosort. Det handler også om å la mangoen få lov til å henge lengst mulig på treet før den høstes. Dette bidrar til riktig farge, størrelse og søthetsgrad. Mangosortene som gjør seg fortjent til Cevita-merket heter Keith og Kent, og disse finner vi i Peru, Brasil, Den dominikanske republikk, Elfenbenskysten, Puerto Rico, Israel og Spania.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 278 kJ
Energi kcal 66 kcal
Fett 0,4 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,1 g
Karbohydrater 14 g
Hvorav sukkerarter 13,7 g
Kostfiber 1,6 g
Protein 0,8 g
Salt 0 g
Vitamin C 36 mg
Folat 43 µg

Cevita

Kiwi

Ikke bare er kiwien rik på smak. Den er også rik på vitamin C og kostfiber. I tillegg er den en fin kilde til B-vitaminet folat og kalium. Med lanseringen av en kiwi med Cevita-kvalitet, er du garantert en stor og moden kiwi. Kiwisorten som gjør seg fortjent til Cevita-merket heter Hayward, og vi henter godsakene fra Italia og New Zealand.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 247 kJ
Energi kcal 59 kcal
Fett 0,6 g
Hvorav mettede fettsyrer 0,1 g
Karbohydrater 11,2 g
Hvorav sukkerarter 11 g
Kostfiber 2 g
Protein 1,2 g
Salt 0 g
Vitamin C 105 mg
Folat 34 µg
Kalium (K) 316 mg
Kobber (Cu) 0,15 mg

Cevita

Druer

Smak, konsistens og størrelse varierer avhenging av sort. Det finnes utallige druesorter og den største forskjellen mellom de ulike druene er bruksområde og smak. Man deler inn i borddruer og vindruer, og videre inn i røde, grønne og blå druer.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 262 kJ
Energi kcal 62 kcal
Fett 0,2 g
Hvorav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 13,8 g
Hvorav sukkerarter 13,8 g
Kostfiber 1,1 g
Protein 0,7 g
Salt 0 g