klementiner og appelsiner

Appelsiner og klementiner som er merket med Cevita er spesielle fordi vi stiller så strenge krav til dem. De skal komme fra de beste plantasjene verden over, og selv der er det bare én av ti som blir godkjent. En Cevita må ha vokst ytterst på greinene og på solsiden. De skal være svært gode på smak, og ha en perfekt balanse mellom sødme og syrlighet, være innenfor en definert størrelse og være lette å skrelle.

Cevita

Klementiner

Hvorfor har alle Cevita klementiner så god kvalitet? Noe handler om smaken. Vi har bestemt nøyaktig hvor søte og saftige de skal være. De må også være så godt som steinfrie og lette å skrelle. Vi leter etter dem verden rundt, året rundt. Clemenules, Orri, Clemengold og Nadorcott er sorter vi liker spesielt godt. De finner vi i Spania, Israel, Marokko i vinterhalvåret og fra Sør-Afrika der de er på sitt beste når det er sommer i Norge. Sorten Orri er også en Cevita-favoritt med nydelig balanse mellom søthet og syrlighet, og en anelse ananas i smaken.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 190 kJ
Energi kcal 45 kcal
Fett 0,2 g
Herav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 9,2 g
Herav sukkerarter 9,2 g
Kostfiber 1,7 g
Protein 0,8 g
Salt 0 g
Vitamin C 49 mg

Cevita

Appelsiner

Cevita er folkets favorittappelsiner av mange gode grunner. Skal appelsiner få Cevita-merket på, må de ha perfekt balanse mellom sødme og syrlighet, riktig juiceinnhold, riktig størrelse og være lette å skrelle. Vi henter dem fra plantasjer med perfekt jordsmonn og solforhold, og fra leverandører vi kjenner personlig. Fra desember til påske er det toppsesong i Spania. Deretter reiser vi videre til Marokko, Sør Afrika, Chile og Australia og plukker våre favorittsorter som blant annet heter Navelinas, Navel, Navel Late, Lane Late, Semi og Navel Powell.

Næringsinnhold per 100 g
Energi kJ 157 kJ
Energi kcal 37 kcal
Fett 0,1 g
Herav mettede fettsyrer 0 g
Karbohydrater 7,2 g
Herav sukkerarter 7,2 g
Kostfiber 1,8 g
Protein 0,9 g
Salt 0 g
Vitamin C 51 mg